1mia_bergmann

Bry deg i sommer!

I sommer handler det om å bry seg. Å bry seg kan redde liv.

Vi har ingen å miste

Hver sommer mister i gjennomsnitt 35 personer livet i drukningsulykker. De fleste av disse skjer ved fall fra land, i fritidsbåt eller ved bading. Flytes sommerkampanje «Bry deg mer i sommer» oppfordrer alle til å bidra til å redde liv ved å si ifra når noen utsetter seg for risiko ved, i eller på vannet i sommer. Dette kan innebære å be noen som er overstadig beruset i fritidsbåt om å gå i land, oppfordre bestefar til å ta på redningsvest på fisketur, eller å holde et ekstra øye med barn som utsetter seg for fare på badeplassen.

Altfor mange gjør dårlige risikovurderinger og utsetter seg selv og andre for fare. For å redusere antallet drukningsulykker må vi øke bevisstheten rundt risikoene ved, på eller i vann. Vi må bry oss mer og si ifra oftere.

Drukningsulykker skjer dessverre altfor ofte. Nesten like mange mister livet i slike ulykker som i trafikken. Mørketallene er sannsynligvis store fordi vi vet for lite om de ikke-fatale ulykkene. Derfor må det drukningsforebyggende arbeidet intensiveres.

Myndighetenes nullvisjon for drukningsulykker er den eneste akseptable. Dette er målet vi som jobber med drukningsforebygging streber etter. Vi har ingen liv å miste.

Den årlige samfunnskostnaden av drukningsulykkene er på over 3 milliarder kroner. Kostnaden for familiene, vennene og lokalsamfunnene som rammes er umulig å sette en prislapp på.

Gå til kampanjen "Bry deg"

Sommerens budskap fra Flyte: