skipsreder_tom_wilhelmsens_stiftelse_illustrasjonsbilde

Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse donerer én million kroner til Flyte

Stiftelsen håper pengene vil bidra til å øke sikkerheten på vannet og redusere antall drukningsulykker.

– Vi er svært takknemlige for gaven stiftelsen har gitt Flyte. Dette gir oss mulighet til å komme videre med prosjektet "Vannsikre kommuner", som er viktig for blant annet sikring av vannfronter i  kommunene, sier Mia Bergmann, daglig leder i Flyte.

Prosjektet "Vannsikre kommuner" har som mål å etablere sikre bade- og vannfronter i norske kommuner. Dette prosjektet inkluderer alt fra retningslinjer til og malverk for materiell for kommunene  til krav om svømmeopplæring og grunnleggende førstehjelp og livreddende tiltak. Prosjektet er en del av Flytes bredere strategi for å redusere drukningsulykker og øke bevisstheten rundt vann- og badesikkerhet.

Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse har de siste tre årene delt ut over 200 millioner kroner til ulike formål innen kultur, maritim sektor og medisin. Stiftelsen har en lang tradisjon for å støtte initiativer som har en positiv innvirkning på samfunnet. 

Investerer i liv
– Å investere i drukningsforebygging er å investere i liv. Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse er stolte av å kunne bidra til Flytes arbeid med å forebygge drukningsulykker, samt øke bevisstheten rundt sikkerhet på havet, sier Thomas Wilhelmsen, styreleder i Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse.

Så langt i år har det vært 41 drukningsulykker med dødelig utfall i Norge. 92 personer har omkommet årlig i drukningsulykker de siste ti årene. Dette understreker behovet for økt fokus på vann- og badesikkerhet. Donasjonen fra Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse vil bidra til å realisere viktige sikkerhetstiltak langs vannfronter i norske kommuner.

Med støtten fra Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse kan Flyte nå ut til flere kommuner og gjennomføre flere viktige prosjekter.

Les mer om Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse