img_4032
Fra venstre: Generalsekretær Grete Herlofson i Redningsselskapet, Daglig leder Siv Jensen i Flyte og Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran

Regjeringen etablerer nullvisjon for drukning

Denne uken er vi på plass på Arendalsuka der vi møtte fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran som presenterte den gode nyheten. Endelig har regjeringen besluttet å etablere nullvisjonen for drukning og sette i gang arbeidet med en nasjonal handlingsplan for drukningsforebygging.

– Hvert år omkommer mange som følge av drukning. Dette er noe regjeringen ser alvorlig på. Derfor tar vi nå grep og vedtar en nullvisjon om ingen omkomne som følge av drukningsulykker. Ett liv tapt til drukning er ett for mye, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap). Det er Nærings- og fiskeridepartementet som skal koordinere dette arbeidet.

Skjæran legger til: – Nullvisjonen skal følges av en handlingsplan. Vi må få til en samlet nasjonal innsats mot drukningsulykker og økt bevissthet om forebygging. Det er mange flinke aktører som gjør mye bra arbeid på dette feltet, og jeg ser frem til å få gode innspill i det videre arbeidet. 

– Det er gledelig med en regjering som har lyttet til våre innspill, og at det kommer både en nullvisjon for alle drukningsulykker og en handlingsplan vi selv får være med å utforme. Men det haster, og vi forventer at vi ser spor av dette i statsbudsjettet for 2024, sier Siv Jensen daglig leder av organisasjonen Flyte.    

Dette er et stort skritt i riktig retning, og vi i Flyte gleder oss til å være med på fortsettelsen.