illustrasjonsbilde_badstu_by_linda-gschwentner
Oslo badstuforening er blant medlemmene i Norges Badstulaug

Norges Badstulaug ønskes varmt velkommen

Norges Badstulaug, den nasjonale badstuforeningen i Norge, er nå tatt opp som medlem i Flyte. Foreningen har som mål å fremme sikker og ansvarlig bruk av badstuer over hele landet.

Norges Badstulaug er en ideell forening stiftet i 2017, med "badstue til folket!" som sitt motto. Foreningens formål er å fremme og styrke badstukultur og allmenhetens tilgang til badstue, og gjennom dette bidra til god folkehelse og lavterskel friluftsliv. Badstulauget er i sterk vekst, og har mer enn 110 badstuforeninger og -bedrifter over hele Norge som sine medlemmer, i tillegg til personlige medlemmer. Medlemmene representerer flere hundre tusen besøkende årlig. Et badstuebesøk innebærer i de fleste tilfeller også bading, og det er arbeidet med de badendes sikkerhet badstulauget nå ønsker å gjøre noe med.

–Medlemskapet i Flyte er et naturlig steg for oss for å sikre at vår badstukultur ikke bare er tilgjengelig, men også trygg. Vi ser frem til å arbeide tett med Flyte og våre medlemsorganisasjoner for å gjøre badstu og bading enda sikrere, sier Stig Arild Pettersen, generalsekretær i Norges Badstulaug.

Nye badstuvettregler

Som medlem av Flyte, vil foreningen utvikle "Badstuvettreglene", inkludert råd om drukningsforebygging og livredning. Foreningen ser også for seg å utvikle en digital håndbok og et opplæringsprogram for kaldtvannssvømming. 

–Vi ønsker Norges Badstulaug velkommen til Flyte. Badstulauget viser med dette at de tar sikkerhet til deres mange tusen besøkende på alvor. Vi ser frem til å bistå i utformingen av blant annet Badstuvettreglene, sier Mia Bergmann, daglig leder i Flyte. 

Les mer om Norges Badstulaug