forbundet_kysten
Illustrasjonsbilde

Forbundet KYSTEN ønskes velkommen i Flyte

– Vi som organisasjon har fokus på sikkerhet til sjøs og ønsker at våre medlemmer skal ha trygge rammer når de driver med aktiviteter på sjøen, sier Per Hillesund, generalsekretær i Forbundet KYSTEN

Forbundet KYSTEN, som består av 132 kystlag og over 10,000 medlemmer, har lenge vernet om Norges maritime kulturarv. Organisasjonen er særlig kjent for sitt arbeid med å bevare eldre fartøyer og kystmiljøer, under mottoet "Vern gjennom bruk".

– Vi har lavterskelopplegg for barn, kalt roknappen, og arrangerer seilaser for ungdom m.m. Felles for alle tiltakene er at vi fokuserer på sikkerhet ved bruken av båtene og formidler en respekt for de krefter som havet har, sier generalsekretæren.

Vil forbedre sjøsikkerheten
Forbundet har engasjert seg i en rekke initiativer for å forbedre sjøsikkerheten, inkludert seminarer, prosjekter og publisering av bøker om sjømannskap.

–Med forbundet KYSTEN som talerør for drukningsforebyggende aktiviteter er vi med på å ta vare på både kulturarv og sikkerheten langs kysten. Det er en stor glede å få KYSTEN med på laget, sier Mia Bergmann i Flyte.

Les mer om forbundet KYSTEN