arendalsuka_flyte

Flyte på Arendalsuka 2025

Flyte deltar med tre arrangementer under Arendalsuka 2025 – alle med mål om å styrke drukningsforebyggingen og skape trygghet i, ved og på vann. Her får du oversikt over tid, sted og innhold.

Paneldebatt: 🧍‍♂️ Mann over bord – mannsroller og risiko ved vann

 Tid: Mandag 11. august kl. 16:45–19:30
📍 Sted: Pollen ytre
🎤 Arrangør: Flyte

Menn er kraftig overrepresentert i drukningsstatistikken. I denne paneldebatten spør vi: Hva har mannsrollen med dette å gjøre? Er det macho å være uansvarlig – og hvorfor snakker vi så lite om risiko?

Du får høre sterke historier, som fra Stig Johansen som deler en personlig erfaring med drukning, og tydelige utfordringer til politikere, organisasjoner og menn flest. Med oss har vi blant annet:

  • Siv Jensen (Flyte) – ordstyrer
  • Jørgen Lorentzen – mannsforsker
  • Sveinung Stensland (H) og Even T. Sagebakken (Ap)
  • Tomm Fredriksen Gran (Redningsselskapet)

Les mer om Flytes arrangement her


🛟 Trygge innbyggere i, ved og på vann – workshop for kommuner

 Tid: Tirsdag 12. august kl. 10:00–12:00
📍 Sted: RS Barbu
🎤 Arrangør: Flyte

Hvordan kan norske kommuner bidra til færre drukningsulykker? I denne workshoppen inviterer vi ansatte fra folkehelse, beredskap, utdanning, idrett og teknisk sektor til å dele erfaringer og forme fremtidens verktøykasse for lokalt drukningsforebyggende arbeid.

Målet er å utvikle konkrete løsninger – basert på kommunenes egne behov – gjennom prosjektet Vannsikre kommuner. Dette blir en involverende og praksisnær samling, og en viktig mulighet til å påvirke et nasjonalt løft.
Meld deg på kommunemøtet her

 

🌊 Trygg i vann – et felles ansvar

Tid: Tirsdag 12. august kl. 15:30–16:30
📍 Sted: Teaterplassen 1
🎤 Arrangør: Redningsselskapet

Regjeringen har lansert en handlingsplan for drukningsforebygging – men leverer den faktisk tiltak som redder liv? Vi mener planen mangler mål, forpliktelser og strategi.

I dette arrangementet spør vi hva drukningsforebygging kan lære av trafikksikkerhetsarbeidet. Hvordan går vi fra statusrapport til handling? Og hvilke virkemidler trengs – lokalt og nasjonalt?

Les mer i Arendalsukas program