Drukningskonferansen 2024

24. - 25. januar inviterer Flyte til Drukningskonferansen 2024 på RS Noatun i Horten. Hold av datoen!

 

 

 

Ja, jeg vil ha nyhetsbrev om Drukningskonferansen 2024

Tusen takk for at du meldte deg på nyhetsbrev om Drukningskonferansen

Hei,

Tusen takk for at du vil motta nyhetsbrev fra Flyte om neste års drukningskonferanse. Du hører fra oss når dato for Drukningskonferansen 2024 er bestemt! 

Vennlig hilsen

Flyte

Vis skjema igjen

(error)

(error)

(error)
* Obligatorisk felt

Dette var programmet i 2023

Drukning i Norge, Norden og verden. Nullvisjon og nasjonal handlingsplan. Vannkompetanse og svømme- og livredningsopplæring. Trygg rundt vann. Dette var hovedtemaene under Drukningskonferansen 2023.

Har du spørsmål? Kontakt oss på post@flyte.no
 

Se detaljert dagsprogram her
Åpning

Åpning

Fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran (Ap) holder åpningstalen på Drukningskonferansen 2023, som er den første av det som skal bli et årlig møtested for alle aktører som er engasjert i drukningsforebygging. 

Drukning i verden, Norden og Norge i dag

Drukning i verden, Norden og Norge i dag

På første dag av konferansen møter du Gemma May (International Advocacy Manager, Royal National Lifeboat Institution, Storbritannia) som bidro til at den første FN-resolusjonen for drukningsforebygging ble vedtatt i 2021.

Mikael Olausson (Svenska Livräddningsselskapet, Sverige) gir et nordisk perspektiv på drukningsulykker og drukningsforebygging, mens Tanja Krangnes (fagsjef drukningsforebygging, Redningsselskapet) og Jan Kjensli (utviklingskonsulent, Norges Svømmeforbund) ser på både drukningsulykker, vannkompetanse og svømmeferdigheter i Norge.

Nullvisjon og nasjonal handlingsplan

Nullvisjon og nasjonal handlingsplan

Hvorfor trengs en offentlig nullvisjon for drukning og en nasjonal handlingsplan for drukningsforebygging? Det er tema for Siv Jensen (daglig leder) og Kim Hagen Bertheussen (styreleder) i Flyte. Flyte ønsker at Stortinget skal vedta en nullvisjon for alle typer drukningsulykker som skjer i sjø, vann, elv og basseng.

Den voksne kroppen

Den voksne kroppen

Hele 40 % av alle som drukner i Norge er over 60 år. For å få ned drukningstallene må vi nå de godt voksne blant oss. Lege, programleder og komiker Trond-Viggo Torgersen ga i fjor ut boka «Den voksne kroppen». På konferansen møter vi Trond-Viggo og Kari Slaatsveen i samtale om den voksne kroppen og hvorfor særlig godt voksne menn drukner oftere enn andre.

Vannkompetanse

Vannkompetanse

Water Competence (vannkompetanse) er en utvidet forståelse av svømme- og livredningsopplæring, som i tillegg til ferdigheter også inkluderer holdninger, kunnskap og det å kunne hjelpe andre. På konferansen møter du Stepen J. Langendorfer (professor emiritus, Bowling Green University, USA), som lanserte begrepet i 1995 (sammen med Lawrence D. Bruya). Robert Keig Stallman (tidl. assosicate professor, Norges Idrettshøyskole) fordrar om vannkompetanse og drukningsforebygging, mens Egil Galaaen Gjølme (førstelektor i kroppsøving og idrett, NTNU) snakker om hvordan en øver på vannkompetanse i norsk skole og lærerutdanning. 
Foto (t.h.): Ole Martin Wold

Debatt, utendørs demo og mye mer

Debatt, utendørs demo og mye mer

Flere foredragsholdere presenteres fortløpende utover høsten. På konferansen får vi også vite mer om hvordan organisasjoner og andre aktører forebygger drukning i Norge. Det blir også paneldebatt om veien videre, demo i kaldt vann utendørs og mye mer.

Spørsmål og svar om Drukningskonferansen

Drukningskonferansen 2023 holdes på RS Noatun, som er Redningsselskapets hjerte og et kurs- og konferansesenter. RS Noatun ligger på Langrunn rett utenfor Horten sentrum. RS Noatun har et stort auditorium, en rekke møterom, restaurant og 50 hotellrom. Les mer her

Drukningskonferansen 2023 er åpen for alle som vil bidra til at færre skal drukne og at flere skal oppleve trygg vannglede. Vi vil skape en årlig møteplass for organisasjoner, akademia, myndigheter, kommuner, skoler, næringsliv og andre med hjerte for drukningsforebygging. Her skal vi dele kunnskap og finne sammen for at ingen skal drukne. Vi ses! 

Konferansepakke med overnatting:

  • To konferansedager fullpakket med interessant og spennende innhold
  • Overnatting i enkeltrom, inkludert frokost, på RS Noatun eller Gran Hotel Åsgårdstrand, samt skyss mellom Grand Hotel Åsgårdsstrand og RS Noatun for deg som bor på Grand. 
  • Lunsjbuffet i restaurant Njord på RS Noatun begge dager
  • Treretters festmiddag onsdag kveld, med underholdning
  • Pausestasjon med kaffe, te og vann hele dagen
  • Frukt, nøtter og snacks fra morgenen
  • Ettermiddagspause med servering

Konferansepakke uten overnatting:

  • To konferansedager fullpakket med interessant og spennende innhold
  • Lunsjbuffet i restaurant Njord på RS Noatun begge dager
  • Treretters festmiddag onsdag kveld, med underholdning
  • Pausestasjon med kaffe, te og vann hele dagen
  • Frukt, nøtter og snacks fra morgenen
  • Ettermiddagspause med servering

Bindingen er bindende, men fram til 5. januar får du refundert 50 % av billettkostnaden. Ta kontakt med Flyte på post@flyte.no om du har spørsmål om avbestilling.

Vertskapet ved RS Noatun fordeler rommene på henholdsvis RS Noatun (50 rom) og Grand Hotel Åsgårdsstrand. Du får en e-post fra Flyte med informasjon om hvor du skal overnatte helgen før konferansestart. Frokost er inkludert i prisen begge steder. 

Vi organiserer transport mellom RS Noatun og Grand Hotel Åsgårdsstrand på følgende tidspunkter:

Onsdag 18. januar

  • Fra RS Noatun til Grand Hotel Åsgardstrand : 18.30 (etter konferanseslutt dag 1)
  • Fra Grand Hotel Åsgardstrand til RS Noatun: 19.40 (transport til festmiddagen)
  • Fra RS Noatun til Grand Hotel Åsgardstrand : 23.00 (etter festmiddagen)

Torsdag 19. januar:

  • Fra Grand Hotel Åsgardstrand til RS Noatun: 08.40

MED FLY
Fra Torp Lufthavn Sandefjord er det rundt 30 minutter med bil/taxi til RS Noatun. Du kan også ta tog fra Torp til Skoppum stasjon, som ligger sju minutter med bil/taxi fra RS Noatun.

Fra Oslo Lufthavn Gardermoen kan du ta toget direkte til Skoppum stasjon, som ligger sju minutter med bil/taxi fra RS Noatun.

MED TOG
Skoppum er nærmeste togstasjon, og ligger sju minutter med bil/taxi fra RS Noatun. Sørgående tog fra Lillehammer via Oslo og nordgående tog fra Skien stopper på stasjonen. Sjekk Vy for avgangstider.

Dersom du kommer med toget fra Oslo onsdag 18. januar kl 09.40 eller 10.40 henter vi deg med minibuss om du gir beskjed dagen før til post@flyte.no

TAXI
Vi anbefaler at du laster ned appen Taxifix, og bestiller gjennom den om du trenger taxi. Alternativt kan du ringe Vestfold Taxi (tlf 33 42 02 00) eller Horten Taxi (tlf 33 08 38 00). 

MED BIL
RS Noatun ligger rundt 75 minutters kjøring fra Oslo sentrum. Følg E6 til Undrumsdal, der du tar inn på Riksvei 19 ved Undrumsdal. Etter 6,7 kilometer tar du av til Langgrunnveien 34. Se etter skilt med RS Noatun.  

RS Noatun har godt med parkeringsplasser, og parkering er gratis. Det er lademuligheter for elbil.

Du kan krysse av for «Ekstra overnatting fra 17. - 18. januar» i påmeldingsskjemaet når du melder deg på konferansen, eller i etterkant om du allerede har meldt deg på. Ta kontakt med oss på post@flyte.no om du har spørsmål. 

Da tar du kontakt med oss ved å sende en e-post til post@flyte.no, så svarer vi så raskt vi kan.

Stand- og utstillingsplasser (2023)

Vil din organisasjon eller bedrift ha en standplass under konferansen?

Vi har plass til åtte - ti mindre standplasser for organisasjoner og bedrifter i foajé-området på RS Noatun under konferansen. Send en e-post til post@flyte.no med informasjon om organisasjonen/bedriften og hva dere ønsker å vise fram, så tar vi kontakt. 

I år er standplassene gratis. Skulle din bedrift har lyst til å gi et bidrag til Flytes kommende forebyggingskampanjer, eller bli samarbeidspartner, setter vi stor pris på det!